"Det är här jag vill vara"

3:34 min

Anfallaren Henok Goitom har under en längre tid varit på väg till AIK. Nu är det klart. Goitom presenterades på en presskonferens idag.

Henok Goitom har skrivit på för AIK. Den 28-årige anfallaren presenterades på en presskonferens på AIK:s träningsanläggning Karlberg under torsdagen.

- Jag valde passionen och kärleken före pengarna och spel utomlands. Det här är vad jag vill, säger Goitom till Radiosporten.

Henok Goitom har varit på gång till AIK under lång tid, och han har vid flera tillfällen berättat att han gärna skulle spela i klubben. När han tidigare i veckan bröt sitt kontrakt med spanska Almeria späddes rykterna på ytterligare. Kontraktet med AIK gäller till och med 2015.

Jag ville ha ett så pass långt kontrakt, eftersom det är här jag vill spela.

Goitom har dragits med en ryggskada under en längre tid, och inte spelat match på flera månader. Men skadan ska nu vara läkt.

Jag ska göra tester ikväll, så får vi ta ett beslut om hur mycket jag kan träna utifrån det. Men det ska inte vara några problem.

Anfallaren kommer spela med nummer 36 på ryggen. En hyllning till Stockholmsförorten Husby.

Trean kommer från plan nummer tre i Husby och sexan från att vi träffades på plan tre klockan sex. Varje dag, för att lira. 36 är en hyllning till alla jag spelat med och alla som spelat där.

Goitom blir den tredje spelaren AIK värvar under sommarens transferfönster. Goitom blir dessutom den tolfte spelaren i AIK:s trupp med Stockholmsbakgrund.

Henoks kvaliteter talar för sig själv. Han har varit utlandsproffs i nio år. Dessutom passar hans personlighet in i AIK, med sin förortsbakgrund. För oss är det viktigt med Stockholmsanknytning. Majstorovic är också stockholmare, säger AIK:s sportchef Jens T Andersson.  

Lasse Persson
lasse.persson@sr.se

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se