Dorotea

Många sökte Doroteas chefsjobb

1:22 min

Dorotea söker fyra nya verksamhetschefer inom äldre- och handikappomsorgen. Kommunen har sedan tidigare haft problem med att chefer slutat, men det verkar inte ha avskräckt folk från att söka de fyra nya chefstjänsterna. Nu när sista ansökningsdagen har passerat räknar man in 14 sökande.

– Det får vi väl se som ganska bra, säger Marie-Louise Ahlqvist, socialnämndens ordförande och socialdemokrat.

Det handlar om fyra nyinrättade chefstjänster till socialnämndens nya organisation, en organisationen som hittills varit för platt och där det behövs mer arbetsledning, säger Ahlqvist.

-- Chefen för äldreomsorgen hade mellan 120 och 130 anställda under sig och då hinner man inte med.

Dorotea kommun har erfarenhet av att många chefer slutat sina jobb. Häromdagen avskedades kommunchefen sedan han i ett brev kritiserat den politiska oppositionen, sade upp sig och begärde lön under uppsägningstiden.

Ett stort antal personer har avlöst varandra på rektorstjänsten vid Strandenskolan.

Men det verkar inte avskräcka folk från att söka chefsjobb på Dorotea kommun.

En tjänst som förvaltningschef har lockat sju sökande, och när det gäller de som sökt de fyra jobben som verksamhetschefer inom äldre- och handikappomsorgen så säger socialnämndsordförande Marie-Louise Ahlqvist att det vid en första anblick ser ut att finnas flera intressanta namn.

– Den första bedömningen jag gör det är att vi kommer att kunna gå vidare med de här namnen. Sedan får vi ju se vad det blir i slutändan, om de står kvar och så där.