Örebro

Fortsätter verksamheten under nytt namn

1:31 min

Föreningen KRIS i Örebro kommer fortsätta sin verksamhet men under ett annat namn. Igår kväll blev Örebro-filialen av Kriminellas Revansch I Samhället uteslutet ur riks-KRIS.

– Verksamheten kommer fortsätta men vi har väldigt mycket myndigheter som vi måste höra av oss till. Försöka lugna stämningen både hos medlemmar och öppen vårds-elever som känner oro, säger Steve Holm som är ordförande på KRIS-Örebro.

På torsdagen blev KRIS i Örebro utesluten av riks-organisationen efter ett extra-insatt styrelsemöte.

Anledningen ska vara att man inte tycker att varken den förre ordföranden Lars Liljestrand eller KRIS-Örebro som helhet följer föreningens motto och moral.

– Det man har gjort är att man har är att man har tagit kontakt med flera mindre föreningar och bildat allianser, säger Christer Karlsson som är förbundsordförande på KRIS-riksförbund.

Men det här är inget som Steve Holm känner till.

– Nej, jag kan inte förstå något av det. Jag tror att vi har vuxit ur kostymen litet grand, säger han.

KRIS Örebro har fritt fram att fortsätta sin verksamhet till stora delar och personalen i Örebro sitter enligt Steve Holm säkert. Dock har man har inte längre samma rättigheter att besöka anstalter och man får inte kalla sig för KRIS.

– Vi kommer fortsätta att driva verksamheten men sedan vad det blir under för namn kan jag inte svara på idag, avslutar Steve Holm.

Reporter Pontus Kinnander