Sjöstedt gick hårt åt regeringen

1:48 min

På söndagen höll vänsterpartiledaren Jonas Sjöstedt sitt sommartal i Umeå. Han vill se hårdare lagstiftning när det gäller bemanningsföretagen och gick också till angrepp mot regeringen, som Sjöstedt anser har del i den otrygghet som vissa människor upplever på sina arbetsplatser.

– Arbetsmarknaden har blivit företagens arbetsmarknad. Löntagarna är i underläge. Regeringen verkar ganska nöjd med det. Men vi kan inte vara nöjda med det, sade Jonas Sjöstedt.

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt premiärsommartalade på hemmaplan i Umeå. Han gjorde klart att efter vinster inom välfärdssektorn så är det nu tryggheten på jobbet som kommer att vara Vänsterpartiets fokus inför valet 2014.

Det handlar bland annat om stramare regler för bemanningsföretagen. Partiet vill skriva in i lagen att det ska vara förbjudet för företag att säga upp personal för att sedan ta in personer från bemanningsföretag som utför samma jobb.

Sjöstedt gick hårt åt regeringen. Han tog upp senaste tidens avslöjanden om Tillväxtverket och näringsdepartementet och kallade statsminister Fredrik Reinfeldts tal i går för både förutsägbart och nyhetsfattigt.

– Att satsa på infrastruktur, som Reinfeldt sa att han ville göra, det är bra och nödvändigt, det har vi tyckt länge. Men vill man ha en politik för hela Sverige, då räcker det inte långt med en tunnelbana till Nacka.