Biljettskandalen

Konsumentverket riktar hård kritik mot Biljett Nu

2:03 min

Det var inför Bruce Springsteen-konserterna i Göteborg som Konsumentverket fick in en mängd anmälningar mot företaget Biljett Nu. Företaget hade sålt biljetter som egentligen inte fanns, och många fans fick inga trots att de betalat.

Konsumentverket riktar hård kritik mot biljettföretaget Biljett Nu. Det var i samband med Bruce Springsteens konserter i Göteborg som många kunder aldrig fick ut de biljetter som de köpt från företaget och Konsumentverket fick in många anmälningar.

Konsumentverket konstaterar nu att företagets marknadsföring varit vilseledande och otillbörlig. Biljett Nu skriver på sin hemsida att alla kunder är garanterade biljetter, ett löfte som sedan inte kunnat hållas. Konsumentverket riktar särskilt skarp kritik mot att företaget säljer biljetter till evenemang där biljetterna fortfarande inte har släppts och dessutom skriver att kunderna är garanterade biljetterna.

Biljett Nu har tidigare fått kritik från Konsumentverket för att vara otydliga med vad som gäller kring dessa biljettköp och Konsumentverket konstaterar att man inte rättat sig efter den tidigare kritiken.

Konsumentombudsmannen Gunnar Larsson säger till P4 Göteborg att man kommer att förbjuda företaget att fortsätta med sin marknadsföring, annars väntar vite. Men först har Biljett Nu fram till den 3 september på sig att svara på kritiken.