Skövde

Västerhöjdselever kom fulla till skolan

3:40 min

Det blev en minst sagt stökig skolstart för elever och lärare på Västerhöjdsgymnasiet i Skövde i dag. Polis fick tillkallas under förmiddagen eftersom flera elever kommit alkoholpåverkade till skolan.

– Förra året var det ännu mer alkohol med i bilden, men i år var det mer skrikande och sjungande, säger Medina Zubcevic som började tredje året på Västerhöjdsgymnasiet i dag.

Medina och hennes kompis är är på väg hem från skolan, de är noga med att meddela oss att de minsann inte druckit någon alkohol natten till i dag när de började tredje och sista året på gymnasiet.

– Vi är ju sistaårselever, vi ska bevisa att vi är störst på skolan nu. Men det är inget personligt mot någon, säger Medina Zubcevic till P4 Skaraborg.


Kvar på rektorsexpiditionen sitter Eva Hjerpe, hon är precis nybliven enhetsrektor på Västehöjdsgymnasiet och hennes första termin på skolan kunde minst sagt ha börjat bättre.

– Jag förstår inte detta! Jag skulle vilja ha mer ansvar från föräldrar när det gäller detta att vara ute på kvällen och natten, för att sedan gå onykter till skolan, säger Eva Hjerpe till P4 Skaraborg.

Polisen till platsen
Polisen fick med våld skingra en elevkortege, och i samband med det så rapporterades 14 elever för att inte ha följt polisens uppmaningar. Ett brott som kan leda till åtal.

Enhetsrektor Eva Hjerpe, som precis börjat sitt nya jobb på Västerhöjdsgymnasiet, ser allvarligt på det inträffade och menar att händelsen kommer att följas upp.

– Absolut, det här kommer vi att ta tag i. Vi kommer att stänga av en del elever. Vi kommer också att gå ut i klasser och diskutera vad som hänt, säger hon.