Högsby

SD-politiker avgår efter nätkommentar

Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson i Högsby lämnar partiet. Bakgrunden är att han skrivit en kritiserad kommentar på den främlingsfientliga sajten Avpixlat. Sven-Erik Karlsson skrev att han tycker att ett gäng liknande det i Forserum borde finnas i alla Sveriges kommuner. I Forserum har ett gäng trakasserat somalier en längre tid. 

I ett uppmärksammat fall i Nässjö kommun har somaliska familjer beslutat att inte släppa iväg sina barn till skolan, efter en lång tids trakasserier.

Bland annat har den somaliska föreningens lokaler i Forserum utsatts för vandalisering och en somalisk man har blivit misshandlad. Samtliga vittnar om att det är ett gäng personer i 20-årsåldern som står för förföljelserna, enligt P4 Jönköping.

Vill ha liknande gäng

Under en artikel på den främlingsfientliga sajten Avpixlat skriver Sven-Erik Karlsson som är suppleant i Sverigedemokraternas lokalavdelning i Högsby:

Ett sånt "gäng" som rör om i grytorna borde finnas i alla sveriges 290 kommuner ,det är ju helt uppenbart att det har gått för långt med invasionsindustrin i Sverige , allt för många skor sej på invandringen .

"Snabb med sin dator"

Till tidningen Expo säger SD:s vice ordförande i Högsby, Berndt Limegård, att han nu ska kalla till ett möte med Sven-Erik Karlsson. Enligt Limegård tar partiet avstånd från Karlssons kommentar:

– Detta får han stå för själv. Jag tror han är lite för snabb med sin dator. Han tänker väl inte igenom det han skriver, men vi får ta upp detta på vårt närmaste möte, säger Berndt Limegård till Expo.

Lämnar sina uppdrag

När P4 Kalmar når Sven-Erik Karlsson under fredagkvällen har han mejlat till partiet och lämnat sina uppdrag:

– Jag har sagt upp mig definitivt. Det är tack vare Expo. De hindrar ju att man skriver sina egna åsikter.

När tog du det här beslutet?

– Det har grott länge, men det blev definitivt i eftermiddag. Runt klockan 15 skickade jag mejlet.

Vad säger du om kommentaren du skrev?

– Det var inte speciellt riktat mot somalierna. Jag har varit inne och tittat på min kommentar och i den nämns inte somalier.