Kalmar/ Bergkvara

Bergkvarabuss fortsätter växa

Bergkvarabuss blir blir ägare till landets två största arrangörer av bussrundresor i Europa genom att man köper Ölvemarks Holiday.  I Ölvemarks ingår även Scandorama. För tre år år sedan köpte kalmarföretaget 45 procent av aktierna och nu alltså resten,

Affären genomförs under förutsättning att Konkurrensmyndigheterna ger sitt medgivande

Göran Mellström, VD på Bergkvarabuss säger ett pressmeddelande att  ”Vår fortsatta ambition är att tillförsäkra resenärerna ett stort utbud av kvalitativa resor med hög servicenivå och konkurrenskraftiga priser genom två proffsiga researrangörer med varsin unik profilering. Vår avsikt är att ytterligare stärka profileringen bl.a. genom val av resmål, upplägg osv. Detta för att möta våra gästers förväntningar och framtidens krav.


"Genom förvärvet kan vår koncern erbjuda ett mer heltäckande utbud av tjänster och på så sätt stärka sin position i den snabbt växande turistnäringen.”

Bergkvarabuss startade sin verksamhet 1975 och har under de senaste åren expanderat kraftigt. Idag är det Sveriges största privatägda bussföretag med en modern fordonspark bestående av ca. 750 fordon. Omsättningen uppgår till 750 miljoner kronor och koncernen sysselsätter ca 800 årsanställda, totalt ca. 1400 personer.