Paul Ryan angrep Obama i sitt tal

2:21 min

På det republikanska partikonventet i Tampa i Florida höll partiets vicepresidentkandidat Paul Ryan ett bejublat tal i natt. Den 42-årige Ryan är fortfarande ganska okänd för den amerikanska allmänheten men han lovade väljarna att presidentkandidaten Mitt Romney och han ska lösa den ekonomiska krisen.

Paul Ryan accepterade på konventet officiellt att bli partiets vicepresidentkandidat i valet i november.

Republikanska delegater ställde sig upp i bänkarna när Paul Ryan klev in på scenen för att tacka ja till nomineringen som Mitt Romneys vicepresidentkandidat.

Den 42-årige kongressledamoten är känd som en konservativ skattesänkarideolog, populär särskilt inom partiets högerflygel. Och i sitt tal gick Ryan genast till stenhård attack mot president Obamas ekonomiska politik.

– Obama har slut på idéer. USA har fått nog av vackra tal, vi behöver ledarskap i Vita Huset, sade Paul Ryan till republikanernas jubel.

Ryan ligger bakom republikanernas radikala budgetförslag i kongressen, där han vill para sänkta skatter med kraftiga nedskärningar i statens utgifter, bland annat i pensionssystemet. Men för den stora allmänheten är han hittills ganska okänd.

I strålkastarljuset i Tampa presenterade han sig som en frihetsälskande konservativ, med rötterna i arbetarklassen - en småstadskille från Wisconsin som älskar jakt, fiske och hårdrock. Och som är fast besluten att ändra politisk kurs för USA.

– USA behöver en helomvändning, och Romney har vad som krävs för att leda oss på rätt väg, sade Paul Ryan.

Valet av Paul Ryan som Mitt Romneys parhäst gläder bland annat den konservativa tepartyrörelsen. Och i trängseln här på partikonventet hoppas många att Paul Ryan kommer gjuta ny energi i valrörelsen och appellera inte minst till unga väljare.

I kväll avslutas republikanernas partikonvent med pampigt finalnummer. Då är det dags för Mitt Romney att hålla sitt stora linjetal i ett försök att övertyga de amerikanska väljarna inför presidentvalet.