Ishockey

Söderström nöjd med försäsongen

3:05 min

Fredrik Söderström gör sin andra säsong som tränare i IK Oskarshamn. Första året blev succé med en plats i förkvalserien och bara en seger från elitseriekval. Trots att några tunga namn försvunnit i truppen och laget blandat och gett i träningsmatcherna tror han på en upprepning.

Dalmasen Fredrik Söderström flyttade från Olofström till Oskarshamn inför förra säsongen.

Tillsammans med Mikael Larsson fick han pangstart som tränare i sin nya klubb.

Succé direkt

Utan några förväntningar på topplacering lyckades IK Oskarshamn gå till förkvalsserien för första gången på många år och var snubblande nära elitseriekval.

Även om åtta spelare bytts ut från förra årets trupp så tror Fredrik det kan gå lika bra den här säsongen. Försäsongsmatcherna har varit både upp och ner men det är inget som oroar:

– Vi sätter mer värde på prestation än resultat och då kan de svaja lite grann.

– Vår stora utmaning är att spela ihop ett lag utan våra två transatlanter som kommer tätt inpå seriestart säger Fredrik Söderström.

Lagom till förra säongstarten drabbades laget av ett avbräck när lagkapten Stefan Öhman slet av hälsenan. Den här sensomamren har det varit lugnare.

– Så här långt har jag bara en bra känsla , det lugnt och kontrollerat säger Fredrik Söderström.

Ny träning

Sommarträningen har delvis lagts om för att inte slita onödigt på spelarna så sakderisken ökar.

– Det handlar om att få till en rörlighet och att träna hela kroppen. Vi har gått ifrån en del tung styrketräning och långa konditiionspass och har anpassat oss till hockeyns värld. Skaderisken skall minska.

Tigerkakan kvar

Fredrik Söderström införde tigerkakan som ett segervapen i IK Oskarshamn förra säsongen och den lär dyka upp i år också.

– Receptet är tiopphemligt och det kommer jag aldrig lämna ifrån mig säger Fredrik Söderström