WEBB-TV

Lady Gaga i kläder från Borås

1:21 min

Popstjärnan Lady Gaga har kläder från studenten Daniel Bendzovski från Textilhögskolan i Borås. När artisten lämnade sitt hotell i Stockholm under fredagen för spelning i Globen var det i en spektakulär rosa outfit i päls - en del av Daniels examenskollektion.

 – Plagget är en del av min examenskollektion som visades under modeveckan i Stockholm. Efter det kom Lady Gagas stylist in och frågade om hon inte kunde få låna några plagg, fast jag visste inte att det var Lady Gagas stylist. Men hon ringde tillbaka dagen efter, och då fick jag fick åka tillbaka med mer kläder.

Vad sa hon då, när hon ringde?

– Att Lady Gaga ville ha kläder, och att hon hade kollat på webben vilka typer av plagg hon ville ha. Så det vara bara att åka upp med dem som hon hade valt ut.  

Daniel Bendzovski satte sig i bilen och körde upp resten av kollektionen till Stockholm. Han pratade med stylisten och managern på hotellet, men träffade aldrig superstjärnan som låg och sov. Men en timma senare visade hon sig iklädd Daniel Bendzovsk pälsoutfit - en rosa och svart jacka tillsammans med en vit pälskjol.

Hur kändes det, när du såg henne i det här plagget som du har sytt?

– Det kändes...Eller det första jag tänkte var "Gud, det ser ju riktigt bra ut!" Jag har bara sett det på nära håll. Riktigt kul. Hon är faktiskt en av få jag skulle kunna se bära mina kläder, så det var väldigt kul att just hon hörde av sig.

Kommer det bli några fler samarbeten med Ladyn då?

– Vi får se, vi får se. Jag hoppas det.