Martin Wicklins festnota – Medierna avslöjar

Efter alla avslöjanden om festnotor gör vi på Medierna precis som SVT och Sveriges Radio. Vi går ut och berättar vad vår fest kostar.
I våras hölls en firmafest med medarbetare och praktikanter. Vi var sju personer och vi brände en tusenlapp per skalle. Det var gott och underhållningen stod vi själva för.

Gubb Jan får prata igen
Dala-Demokraten har nu hävt yppandeförbudet för Gubb Jan Stigsson, ett förbud som vi berättade om förra veckan och som gick ut på att Gubb Jan Stigsson varken får skriva om eller delta i debatter om fallet Thomas Quick,

Sen i somras har tidningen krävt att Gubb Jan ska vara tyst men nu har man ändrat sig. Gubb Jan Stigsson får nu vara med i debatter men han gör det då som sig själv och utan att representera tidningen. Det säger Mats Larsson, ansvarig utgivare på Dala-Demokraten.

Slow-tv – nya tenden i Norge
I veckan sände NRK ett 11 timmar långt program om en båt som flöt fram genom Telemarkskanalen. Under dagen följde 1,3 miljoner norska tittare den långsamma tv-sändningen. Bland annat hur båten slussades i en 23 meter hög sluss.  NRK har testat totalt actionbefriade sändningar tidigare. Förra sommaren direktsändes en annan båtresa genom fjordlandskap. 5 dygn lång var den sändningen. Det kallas slow-tv och är en ny trend i Norge, säger NRK:s analyschef Kristian Tolonen.

Ramberg i Aktuellt
I Aktuellt i torsdags gick Anne Ramberg till angrepp mot mediernas så kallade kvittojournalistik. Hon försvarade särkilt Säpos James Bond-fest.
Vad som inte framgick av debatten är att Anne Ramberg som är ordförande i advokatsamfundet också sitter i Säpo-generaldirektörens referensgrupp. Det nämndes varken i debatten eller av programledarna.