fotboll - allsvenskan

Mjällby tog en poäng i Malmö

2:06 min

Trots ett tidigt mål från MFF:s nya stjärnskott Tokelo Rantie och stundtals stort spelövertag klarade Mjällby 1-1 borta mot Malmö.

Radiosporten Gunnar Brink valde lagens lirare:
Malmö FF: Pontus Jansson
Mjällby: Haris Radetinac

Det började så bra för Malmö. I den trettonde matchminuten satte MFF:s vindsnabbe anfallare Tokelo Rantie 1-0 efter ett fint förarbete av Daniel Larsson.

MFF fortsatte att skapa chanser och vinna boll genom sitt höga presspel. Men ofta saknades det där lilla sista som krävs för att punktera en match. Istället var det Mjällby som började tugga sig in i matchen, inte minst genom duktige anfallaren Pär Ericsson och den skickliga kantspelaren Haris Radetinac.

Och inte helt oväntat var det de spelarna som låg bakom kvitteringen. Radetinac kom in via en fin soloräd på högerkanten, slog en låg boll snett bakåt och Ericsson kunde överlista Johan Dahlin.
– Hade vi trott lite mer på oss själva hade vi kunnat sätta 2-1 på slutet. De var bättre i första men i andra spelade vi upp oss, säger Haris Radetinac.

Dessförinnan hade MFF lägen att utöka ledningen, inte minst genom Rantie som i ett friläge lobbade bollen till vänser om Mattias Aspers mål. Efter Ericssons mål i 54:e minuten fick Mjällby förnyat självförtroende. Ericsson var ytterst nära ett ledningsmål när han prickade ribbkrysset och inbytte Craig Henderson fick en praktträff på huvudet som Johan Dahlin reflexräddade.

Malmö hade vid matchstart en god chans att komma upp på samma poäng som serieledande Elfsborg. Nu leder Elfsborg Allsvenskan med två poäng med en match me spelad.
– Jag tycker att vi har mycket fart i försa och spelar tillräckligt med chanser för att kanske leda med två och tre mål. Det är klart vi går för tre poäng hemma, men det är mycket kvar att spela om, säger Rickard Norling.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se