östergötland

Fler samtal om grön laser

Även under lördagskvällen fick polisen in flera samtal från personer som uppgav sig ha sett och även ha blivit beskjutna med så kallad grön laser i Norrköping, inga gripanden kunde dock göras. I övrigt en relativt lugn helgnatt, enligt polisen.

Men i Söderköping kunde en laserpekare tas i beslag vid midnatt. En privatperson såg laserpekaren, som polisen sedan kunde beslagta efter att ha upprättat en anmälan om brott mot strålskyddslagen. Lasern riktades nämligen inte mot någon person, så ingen är misstänkt för något annat brott i det fallet.

Två personer har gripits i länet natten mot lördag, berättar vakthavande polisbefäl i länet, Mariana Persson. En 19-årig man greps på Ågatan i Linköping, misstänkt för misshandel efter att ha slagit en annan person med ett knytnävsslag.

– Men det handlade inte om några allvarliga skador, ingen behövde uppsäka sjukhus, berättar Mariana Persson.

Och i Norrköping larmades polisen till något man först trodde var ett större bråk vid en nattklubb. Men situationen lugnade ner sig och bara en person greps, en man i 20-årsåldern, misstänkt för olaga hot efter att ha jagat en annan person med en kniv i handen.