fotboll-superettan

Öster kan rycka ytterligare på nya arenan

Suveräna serieledarna Öster kan ikväll öka klyftan till de jagande lagen i Superettan än mer. Och de kan göra det på sin nya hemmarena.

 Seger i kvällens match mot bottenlaget Värnamo skulle betyda att ÖSter har minst tolv poäng ner till tvåan i superettan. Och det är om Brommapojkarna återvänder från Umeå med tre poäng.

Med nio matcher kvar har Öster i princip säkrat minst en kvalplats till allsvenskan. Men mycket ska till om de ska de ska missa en direktplats.

En extra krydda till dagens match är att Öster inviger sin nya hemmaarena. Det blir alltså en speciell kväll för spelarna, men de ska inte påverka insatsen menar Östers tränare Roar Hansen.

– Givetvis är detta en jättestor grej för dom. Men jag förväntar mig att anspänningar och negativ nervositet släpper under värmningen. Även om detta är en superhändelse i ens liv måste man landa och få ner fötterna på jorden innan match, rent krasst så för oss spelare och ledare så är det en fotbollsplan som alla andra, säger han till klubbens hemsida.

Annat av intresse i kvällens omgång är att Brommapojkarna kan ta sig förbi Halmstad på andraplatsen, att Hammarby återfår en hjälte från sitt guldlag, Kennedy Bakircioglü och att Degerfors och Falkenberg, två lag som balanserar på kvalstrecket, spelar en viktig match.

Kvällens matcher:
Degerfors IF - Falkenbergs FF
Hammarby - Ängelholms FF
Jönköpings Södra - Varbergs BoIS FC
Umeå FC - IF Brommapojkarna
Östers IF - IFK Värnamo

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se