fotboll-landslaget

Hamrén söker svar mot Kina

1:27 min

Förbundskapten Erik Hamrén höll under tisdagseftermiddagen presskonferens i Helsingborg inför träningslandskampen mot Kina och VM-kvalöppningen mot Kazakstan.

Erik Hamrén pratade om vikten av Kina-matchen, som blir högintressant för en förbundskapten med ett skadedrabbat landslag.

Zlatan Ibrahimovic är osäker på start på grund av sin fotskada. Kim Källström saknas i truppen, även han skadad, och Olof Mellberg gått i landslagspension.

Erik Hamréns tanke var att testa rockader under avskedslandskampen på Råsunda mot Brasilien, men återbuden blev för många.

– Tanken var väl att vi skulle testat lite mer mot Kina och spelat ett startlag mot Brasilien. Nu blev det inte så mot Brasilien för vi hade många som inte kunde vara med av olika anledningar. Då blir den här matchen lite extra intressant inför Kazakstan och inför starten av VM-kvalet.

Erik Hamrén vill se ett bra resultat mot Kina, men kommer fokusera på att testa spelar inför VM-kvalet.

– Vi kommer ju självklart att ha matchen mot Kazakstan i åtanke, men kommer också att testa en del spelare i positioner som är intressanta att se. Men startelvan mot Kina innebär inte att det bör vara startelvan mot Kazakstan.

Gunnar Brink
gunnar.brink@sr.se

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sr.se