Bergsjön

Kvinna fortsatt anhållen efter skelettfynd

1:10 min

En kvinna i 40-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mord efter att polisen hittat skelettdelar i kvinnans lägenhet på Kosmosgatan i Bergsjön.

- Skelettdelarna tillhör minst en person. Det är svårt att se om det är flera, säger polisens presstalesman Teresia Lagnefors.

Polisen tog sig in i kvinnans lägenhet på Kosmosgatan i Bergsjön efter att grannar slagit larm om skottlossning från lägenhetsfönstret. I lägenheten fanns förutom kvinnan även ett vapen och skelettdelar. Tekniker kallades till platsen och kunde sent på onsdagskvällen konstatera att delarna kommer från en människa.
Kvinnan anhölls på torsdagsmorgonen misstänkt för vapenbrott och mord alternativt dråp. Efter att kvinnan hörts under torsdagen har åklagaren
beslutat att hon ska sitta fortsatt anhållen misstänkt för mord.

- Vad kvinnan har sagt till oss i förhör är ingenting vi går ut med i nuläget, säger Thomas Fuxborg.

Under torsdagen har polisen även hört sig för med grannar och andra boende i området för att få in eventuella vittnesuppgifter.

- Vi hittade flera skelettdelar i lägenheten. Jag misstänker att det kan ta lite tid att fastställa en identitet, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Hur skelettdelarna hamnat i lägenheten på Kosmosgatan vet man inte i nuläget, men man kan inte utesluta att de är resultatet av ett mord eller dråp som kvinnan begått. De kan också ha plockats från gravar, sjukhus eller liknande.

Skottet som kvinnan fyrade av från sin lägenhet ska inte ha träffat någon. Kvinnan var ensam i lägenheten när polisen kom och hon är inte känd av polisen sedan tidigare.

Lasse Nilsson/Västekot