MARK

Pia Karlsson röjer i West Sweden-härvan

1:28 min

Efter förra vd:n Kjell Peterson skandalomsusade sorti från det västsvenska lobbybolaget West Sweden blir det Marks kommuns kultur- och fritidschef Pia Karlsson som tar över. Nu väntar ett digert uppröjningsarbete.

– Jag har ju fått i uppdrag att se över framtida inriktning, organisation och finansiering av organisationen, men på tredje dagen är det lite tidigt att säga hur det ska gå till.

West Swedens nye vd Pia Karlsson är försiktig i sina uttalanden. Hennes företrädare Kjell Peterson gick i pension i våras och försökte i det längsta ta det mesta möjliga ur det skattefinansierade lobbybolaget - ett bolag som ska marknadsföra Västsverige i Bryssel och EU och ägs av de 69 kommunerna och regionerna i Halland, Västra Götaland och Värmland.

P4 Göteborg avslöjade i vintras och våras hur vd:n Kjell Peterson levde flott och satte upp både en trettonde månadslön, böter för fortkörning och parkering och spritnotor på skattebetalarnas konto. Efter sin pensionering ville han dessutom ha sin flytt hem till Sverige betald.

Pia Karlsson vill inte uttala sig om företrädarens vanor eller om hur West Swedens varumärke ska rentvås.

– Jag har ingen uppfattning om det, jag ser framåt.

Men med den historien man har är ju risken att du också kommer punktbevaka, åtminstone inledningsvis.

– Jag har inga problem med det. Kommer man från en kommunal organisation så är inte det några problem.

Nu ska i alla fall Pia Karlsson staka ut en ny riktning för West Sweden, men det kan ta sin tid.

– Mitt uppdrag sträcker sig ett halvår framåt, och då hoppas jag att jag ska ha landat lite.