Sport

Kropps damer i chock

1:22 min

Igår fick Kropps damer chockbeskedet, tränaren Tomas Dunder hoppar av sitt uppdrag och det känns nu mycket osäkert inför säsongspremiären, säger spelaren Lina Barksten.

Med bara två veckor kvar till säsongens första match känns Dunders avhopp som ett rejält bakslag för Kropps damer. Många spelare har lämnat laget sedan de i våras åkte ur elitserien, och de yngre talangerna som tagit plats i laget nu har inte hunnit spela ihop sig än. Därför känns allt mycket osäkert nu enligt Barksten:

– Man har lite panik, det är inte mycket som stämmer för oss nu, och nu har vi ingen tränare längre och det gör det värre, säger hon.

Tomas Dunder flyttar hem till Örebro för att få mer tid till sitt privatliv, och tills vidare får Thomas Malmgren, som hittills varit assisterande tränare ta hand om laget på egen hand. Dock har Dunder erbjudit sig att hjälpa till i bakgrunden. Malmgren har gjort ett bra jobb tycker Lina Barksten, men det behövs nog någon mer tror hon.

– Det är en bra lösning så länge, men vi behöver nog en huvudtränare som vågar säga och stå på sig lite som Dunder gjorde, säger hon.