Radar

Möte om oro i Torpsbruk

4:17 min

Torpsbruk i Alvesta kommun är en ort där 25 procent av invånarna är invandrare som bor i Migrationsverkets regi. Folk på orten oroar sig nu över asylboendet och hur det påverkar samhället. Igår pratade samhällsföreningen med Brottsförebyggande rådet.

Igår var samhällsföreningen inbjudna till ett möte med Brottsförebyggande rådet, BRÅ, i Alvesta för att tala om de problem som de upplever. Ordförande i BRÅ tillika moderat kommunalråd är Mats Johnsson.

– När människor är oroliga måste man ha största respekt för det. Man upplever att bilar åker runt, det är stökigt och skräpigt. Det har kännetecknat problemen, säger Mats Johnsson.

Hur allvarligt är det?

– För den enskilda människan som är orolig är det klart ett problem. Man vill leva och verka tryggt.

Vad sa ni på mötet?

– Det var mycket konstruktivt. Alla som var där fick en arbetsuppgift och polisen var där. De meddelade att man kommer att ha mycket mer kontakt med Torpsbruk, de kommer att vara där oftare och också prata med människor där.

Vad kan ni i BRÅ göra?

– Jag kommer själv tillsammans med polisen och andra att komma på ett styrelsemöte som samhällsföreningen har för att prata om grannsamverkan. Vi måste ha kommunikation.

Tror du det blir tryggare efter de här åtgärderna?

– Jag har målsättningen att människorna ska känna sig trygga. Det hoppas jag verkligen och det är min arbetsuppgift just nu, säger Mats Johnsson.