Mc-förare allvarligt skadad – flydde från polisen

En 20-årig man på motorcykel skadades allvarligt på fredagseftermiddagen när han försökte köra ifrån polisen utanför Sundsvall. En lastbil kom i vägen för mannens flyktväg som bromsade så kraftigt att han flög av motorcykeln och hamnade under lastbilen.

Det var vid 15-tiden på fredagen som två poliser i en civil polisbil blev omkörda av en mc i hög hastighet på E 14 utanför Sundsvall.

– Det var en värsting-motorcykel av extrem sportmodell, säger Markus Holmberg, vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland.

När de körde närmare och signalerade åt motorcykeln att stanna ökade den i stället farten och körde ifrån polisbilen och försvann.

När poliserna en stund senare körde in i centrala delarna av Sundsvall observerade de återigen motorcykeln.

– De ser honom längre fram och han ser dem, och då drar han iväg igen, säger Markus Holmberg.

Mannen flyr från poliserna och svänger av från E 14 in på Axvägen. Samtidigt svänger en lastbil ut på vägen från en korsning längre fram.

Mc-föraren försöker bromsa men det går för fort så han tippar över och flyger över styret och in under lastbilen där han kolliderar med lastskyddet mellan hjulaxlarna.

– Han skadades allvarligt och blev eventuellt också överkörd av ett hjulpar, säger Markus Holmberg.

Mannen var vid medvetande när han togs omhand och vårdades på fredagskvällen på intensivvårdsavdelningen på Sundsvalls sjukhus med en allvarlig skallskada och en allvarlig extremitetsskada.

Han är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik och olovlig körning eftersom han saknar mc-behörighet och fordonet är avställt.

P4 Västernorrland