Knivsta

FP-ledare i Knivsta blir moderat

1:34 min

Gruppledaren för Folkpartiet i Knivsta kommun, Catarina Winninge blir moderat. Vi berättade i går att hon beslutat att lämna sitt uppdrag och också Folkpartiet på grund av den konflikt som splittrat partiet i Knivsta. Och nu har hon istället gått med i Moderaterna.

– Jag har kommit fram till att små partier i Sverige inte fungerar och därför blir jag som liberal nu moderat, säger Catarina Winninge.

Sedan förra valet har det varit turbulent med interna strider inom Folkpartiet i Knivsta. Partimedlemmarna har haft olika syn på samarbete med dom övriga borgerliga partierna. Och så småningom har två olika lokalföreningar bildats. Catarina Winninge har varit med i en av dem och hon har varit gruppledare  för Folkpartiet i kommunfullmäktige i Knivsta.

Men nu lämnar hon alltså både posten som gruppledare och hela partiet.

– I avvaktan på Folkpartiet Liberalerna i Knivsta kommunförenings agerande så kommer jag att sitta kvar tills vidare på min fullmäktigeplats men jag kommer inte att gå till fullmäktige. Jag kommer inte att använda den som moderat, säger Catarina Winninge.

Julia Carlbaum
julia.carlbaum@sverigesradio.se