Norrköping

Studenter ratar korridorsrum

1:22 min

Studenter i Norrköping nobbar korridorslägenheter. Istället väljer fler och fler att flytta in i kompletta lägenheter. Det gör att korridorsrum måste byggas om.

– Man vill ha kompletta lägenheter, och man är villig att betala 3500-4000 kronor för det, säger Lars Sandell är verksamhetsansvarig för Studentbo i Norrköping.

Studentbo i Norrköping har drygt 900 lägenheter för uthyrning till studenter. Lägenheternas standard varjerar mycket och hyran bestäms utifrån standarden på boendet.

De enklaste lägenheterna där man delar på kök, toalett och dusch i en korridor kostar omkring 2300 i månaden. Men en komplett lägenhet kan kosta upp emot det dubbla.

Trots den stora skillnaden på hyran så föredrar allt fler studenter det dyrare alternativet. Så här säger ett par studenter P4 Östergötland pratade med i Norrköping.

– Jag tycker om att bo för mig själv och och kunna vara ensam ibland.

– Det är väldigt roligt att bo i korridor, men man tröttnar efter ett tag. Jag gjorde det i alla fall, för det flyttar ut och in så mycket olika människor.

Studentbo har gjort om flera korridorslägenheter till kompletta lägenheter och Lars Sandell säger att de måste fortsätta på den vägen framöver.

– Vi måste bygga om de befintliga korridorrummen och minska antalet korridorrum och öka antalet lägenheter.