Fotbollsbloggen

Rebecca gör startdebut i offensivt United

Eskilstuna United gör en offensiv satsning inför dagens hemmamatch i södra damettan mot IFK Kalmar. Felicia Karlsson, som är lagets bäste målgörare i höst, flyttar ut på högerkanten och 16-åriga flicklandslagsspelaren Rebecca Mellqvist tar plats på topp. Det är Rebeccas första från start i serien.

– Vi måste gå för seger och hoppas kunna sätta tryck på Kalmar, säger tränaren Viktor Eriksson.

Rebecca är yngst i fotbollsfamiljen Mellqvist från Skogstorp. Pappa Stefan spelade för IFK Eskilstuna i ettan, Robin har i höst återvänt till Eskilstuna City från Södra FF och Rasmus, med pojklandskamper på meritlistan, tillhör numera IFK, men har varit skadad hela säsongen.

Nu är det dags för dottern i familjen att visa upp sig på allvar. Rebecca är snabb och målfarlig och har gjort många mål i F 17-allsvenskan. Med Kim Arodin – som i grunden också är anfallare – och Felicia Karlsson på kanterna samt Rebecca och Erika Blomstrand på topp har United en mycket offensiv uppställning i dag.

Erika är lagets skyttedrottning med 14 fullträffar, men har haft måltorka fyra matcher i rad. I dag gör hon sin första höstmatch som pendlare från studieorten Umeå och då kanske det är dags att det lossnar igen.

Streckdramatiken i serien är mycket stor när en del lag har fyra matcher och en del (som United) bara tre kvar att spela. De sex främsta lagen är garanterade en plats i nya superettan till nästa år och sjuan kan få kvala. Om de här platserna slåss inte mindre än sex lag som ligger inom två poäng. Klara är Mallbacken, Qbik och Öster.

Här är tabelläget för lagen som gör upp bakom topptrion: Tölö (16 matcher) 26 poäng och plus 17 i mål, IFK Kalmar (16) 26 och plus 6, Eskilstuna United (17) 25 och plus 5, IFK Norrköping (17) 25 och plus 4, Hovås/Billdal (16) 24 och plus minus 0, Limhamn/Bunkeflo (17) 24 och minus 5.

United har efter dagens match kvar att möta jumbon Linköping/Kenty (som endast tagit två poäng) borta och Tölö hemma.

Startelvan i United: Emelie Lundberg – Marie Ståhlberg, Elin Wahlström, Karise Hilt, Linn Andersson – Felicia Karlsson, Silvia Erkisi, Vicky Hellenberg, Kim Arodin – Rebecca Mellqvist, Erika Blomstrand.