Utredningen kring morden i Frankrike fortsätter

De tre medlemmarna i den brittisk-svenska familjen på resa i franska Alperna sköts med två kulor i huvudet. Det säger den franske åklagaren.

Åklagaren Eric Maillaud i Annecy i Alperna höll en presskonferens på lördagseftermiddagen, där han redogjorde för den senaste utvecklingen i utredningen kring morden på tre familjemedlemmar och en fransk cyklist.

Polisen samarbetar med polismyndigheter i Storbritannien, Italien och Schweiz för att hitta nya ledtrådar i familjemordet.

Släktingar, inklusive en bror till den mördade mannen, ska förhöras i fallet.

Fransk polis besökte på lördagen den brittisk-svenska familjens hus i byn Glaygate i Surrey, drygt två mil sydväst om London. Brittisk polis genomförde officiellt husundersökningen, åtföljd av fransk polis.

Samtidigt kom ytterligare detaljer om dödsskjutningarna, som verkar ha genomförts med kallblodig exakthet. Samtliga fyra offer hade skjutits två gånger i huvudet enligt de första obduktionsrapporterna. Sammanlagt har polis hittat omkring 25 kulor på plats.

Släktingar till de flickor som överlevde mordattacken mot den brittisk-svenska familjen med irakisk bakgrund var på plats i Frankrike på lördagen, sade åklagaren.

– Släktingar kom till Frankrike i går kväll, ledsagade av en brittisk socialarbetare.

Den sjuåriga dottern, som skadades svårt, vårdas fortfarande på sjukhus och hålls nedsövd.

– Hennes skador är extremt allvarliga. Jag vet inte när de kan få träffa den lilla flickan. Vi måste vara säkra på att det kan genomföras utan problem, sade Maillaud.

Hennes fyraåriga syster, som gömde sig under mammans klänning i flera timmar och överlevde dådet, fick inga kroppsliga skador.

Fyraåringen har berättat så gott hon kan om händelserna på en rastplats i onsdags. Men hon har inte sagt något som leder till den eller de skyldiga, och väntas inte göra det heller. Åklagaren beskriver henne som traumatiserad.

TT