Sport

Ord mot ord kring Mayborns matchstraff

1:23 min

En olyckshändelse eller ett brutalt överfall? Ord står mot ord när det gäller bandyspelaren Robert Mayborns grova matchstraff som han fick när hans klubba träffade Tranås anfallare Robin Östh över axeln i lördags.

– Dom åkte ihop axel mot axel sen rappade han Robin Östh rätt över axeln, hade det hänt på gatan hade han troligen suttit inlåst, säger Tranås tränare Lars Allvin.

Robert Mayborn, som tidigare hamnat i blåsväder med matchstraff som utgång, menar att rappet den här gången skedde av en olyckshändelse.
-- Han har helt uppfattat det fel, jag pratade med flera spelare i Tranås som är av samma uppfattning som mig att det var en olyckshändelse. Jag fick en tackling och tappade balansen och vevade till i luften och då träffade jag honom olyckligt mot huvudet.

Du har ju tidigare varit i blåsväder, tror du att det ligger dig i fatet att du heter Robert Mayborn när man tolkar en sådan här situation?
–  Ja det är jag övertygad om att det gör, och det är något jag får vara medveten om men den här gången var det en ren olyckshändelse, säger Robert Mayborn.

På grund av matchstraffet kommer Robert Mayborn automatiskt att bli avstängd i minst en match. Tranås vann tillslut med 11-1 över Blåsut och Robin Östh kan troligen spela bandy igen redan till helgen om svullnaden på hans axel hinner att lägga sig, enligt tränaren Lars Allvin.

Robert Mayborn gjorde Blåsuts enda mål på straff innan utvisningen.