Speedway/Mariestad

Hemmaförare ska rädda Örnarna

1:39 min

Speedwaylaget Örnana satsar på hemmaförare inför nästa säsong. Först ut är Gullspångssonen Magnus Karlsson, som kommer tillbaka till laget.

Nu hoppas man att Magnus Karlssons återkomst till Mariestad ska få laget på fötter igen efter årets fiaskosäsong, som slutade med missat slutspel.

Att köra på hemmaplan igen är något som glädjer honom.

– Det känns riktigt kul att skriva på för Örnarna igen. Jag har aldrig skrivit på så tidigt inför nästa säsong men det känns bra för då kan jag börja bearbeta det här redan nu och åka in till Mariestad och träna.

Han har de senaste 10 åren varit aktiv förare i England och är nu mitt uppe i slutspel med sitt Leicester lions.

Pressen
Där planerar han att fortsätta köra samtidigt som han nu går till Örnarna och han inser att många ställer sitt hopp till honom inför nästa säsong.

– Jo det är klart att det är press men det får man försöka att tänka bort och göra så bra ifrån oss som möjligt. Vilken position jag ska ha i laget är inte klart men jag känner mig redo för uppgiften.

Hemmaförare
Det är just hemmaförare som är målsättning att jobba med i framtiden för klubben, något som både sponsorer och publiK har efterfrågat enligt nya lagledaren Niklas Eriksson. Han säger att det självklart är intressant för laget att nu även få hem Magnus Karlssons äldre bröder, Peter Karlsson och Mikael Max.

– Men än så länge har bara den första örnen landat, säger han.

 Även Magnus Karlsson hoppas på brorsorna.

– Ja , det vore riktigt skoj. Det är många år sedan vi körde ihop i samma lag och det vore kul om det kunde ske igen innan någon utav dem lägger av. Vi får se vad som händer de närmaste månaderna.