hockeyallsvenskan

L-G Jansson: Så slutar hockeyallsvenskan

8:20 min

Radiosportens ishockeyexpert L-G Jansson gör en djupdykning bland de allsvenska lagen och tror på följande sluttabell säsongen 2012/2013.

1. Djurgården

"Challe Berglund kommer att få ett styvt jobb. Nu gäller det för honom att kunna kommunicera till sina spelare att nu är det en annan karaktär, ett annat sätt att spela ishockey.

2. Leksand

"Kontinuiteten, de har fått behålla samma lag och kommit tillbaka till den här gamla härliga Leksands-andan. Det är inte bara snack om återtåg så snart som möjligt. Och så har de Erik Hanses i mål".

3. Örebro

"De har börjat vänja sig med at ligga i topp , och Peter Andersson (tränaren) har också lärt sig kolossalt mycket under de här åren. Det gör att de blir kalasbra i år".


4. Södertälje

"En av Sveriges mest anrika föreningar. De har gjort rutinerade nyförvärv, de hade en del unga spelare som jag tyckte var bra men som inte var nog bra för att konkurrera i toppen. Inga målskyttar hade man till exempel. Nu har de fått in det".

5. Malmö

"Föreningen har det mycket lugnare nu. De har en räcka av bra spelare, och harinet den här pressen på sig att de måset prestera. De kommer sno en play off-plats".

6. Oskarshamn

"De gjorde en härlig säsong förra året. De har fått in rutinerade backen Daniel Ljungkvist, han kommer vara Oskarshamns bäste spelare".

7. BIK Karlskoga

"Nye tränaren Lenny Eriksson, han har varit med om en och annan frostnatt vilket jag tror behövs. Man har tappat tunga spelare, hans erfaranhet behvs. De tar en sjundeplats".


8. Mora

"De har ju under några år haft ett koncept att det ska vara "vanliga grabbar", men de som har varit bra har ju varit importer. Man tappar grogrunden i det hela. De klarar inte sjudneplatsen".

9. VIK Västerås

"De hade kanske allsvenskans bästa formation med William Karlsson, Broc Little och Peter Öberg - ingen är kvar. Bästa backarna har stuckit. Västerås kommer i min bok inte att gå till slutspel".

10. Almtuna

"Ofta beroende av lån från stockholmsklubbar. Jag tror inte att de kommer rosa marknaden".

11. Troja/Ljungby

"De har ett signum, att de har bra skridskoåkning. Har naturligtvis inte möjlighet att få ihop tillräckligt bra spelare. Jag tror de får slåss för livet för att undvika platserna neråt".

12. Tingsryd

"De har äntligen fått en målvakt som är värd namnet i Michal Zajkowski. Han måste spika igen. De har arton nya spelare från sju nationer - känn på det".


13. Asplöven

"Jag tror inte att de på den korta tiden de har till förfogande har kapacitet att vara med".

14. Karlskrona

"De får vara hur vältränade som helst och ha hur mycket folk som helst, för det har de, men i min bok kommer de  på 14:e plats".

Lena Sundqvist
lena.sundsvist@sverigesradio.se

Emma Lukins
emma.lukins@sverigesradio.se