SUNDSVALL

Stängd skola drivs vidare samtidigt som fyra skolor läggs ner

8:04 min

Elever på Anundgårds skola är stängd, men ändå ska skolan vara kvar enligt politikerna - samma politiker som i går la ner fyra andra skolor i Sundsvalls kommun.

Elever i Anundgård måste åka drygt två mil skolskjuts till Lidens skola, eftersom läraren valt att jobba i Liden istället för i Anundgård. Anna Bergman är mamma till en pojke i årskurs tre och hon trodde att skolan redan hade lagt ner.

– Vi fick ett samtal från rektorn att barnen skulle bli förflyttade till Liden, säger hon.

I går kväll tog politikerna beslutet att lägga ner fyra andra skolor. Men den lilla skolan Anundgård som just nu håller stängt kommer finnas kvar.

– Skolområdet har tagit fram en plan över hur strukturen för förskolor och skolor ska se ut framöver. Det förslaget innehåller ingen nedläggning, säger Annelie Luthman (FP), Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Sundsvalls kommun.

Joao Pinheiro (S) tycker att det är märkligt att Anundgårds skola kommer att finnas kvar.

– I dag lägger man 800 000 kronor per på en skola som står tom. Vad ska jag säga till de föräldrar till de skolor som vi just lagt ner?

Annelie Luthman tycker att det är rimligt att skolan finns kvar.

– Det är svårt att ta sig mellan Holm och Liden under vissa tider på åren. Det kan ta í värsta fall sju mils resa för att komma till Liden, säger hon.