Mc-gängen tar konflikten till Finland

1:37 min

Den uppblossande konflikten mellan mc-gängen Hells Angels och Bandidos har skapat oro inte bara i Danmark utan också i Finland där det har varit bråk mellan gängen den senaste tiden.

I kväll har Hells Angels jubileumsfest i centrala Helsingfors med flera hundra internationella gäster vilket gör att polisen ser extra vaksamt på situationen eftersom man ser en konfliksituation mellan gängen, säger Kimmo Kylmäkoski, överkonstapel på Centralkriminalpolisen i Finland.

Den senaste tiden har polisen i Finland noterat att det har blivit en spänning mellan Hells Angels och Bandidos och därför höjer polisen nu beredskapen när Hells Angels firar 15 år i Finland med flera hundra gäster från hela världen. Bland annat från Sverige.

För två veckor sedan inträffade ett slagsmål mellan de båda gängen, liknande de konflikter som varit i Danmark den senaste veckan.

Det säger Kimmo Kylmäkoski på Centralkriminalpolisens specialavdelning för kriminella mc-gäng.

I och med att spänningen har ökat i Danmark så har polisen i de övriga nordiska länderna och Baltikum också skärpt övervakningen av gängen, även om inga razzior har genomförts.

I Finland har man den senaste tiden fått tre nya mc-gäng – Outlaws, Mongols och Vagos mc som alla är motståndare till Hells Angels – vilket kommer att påverka en kommande konflikt mellan Bandidos och Hells Angels.

För Kimmo Kylmäkoski är säker på att en konflikt är nära förestående i Finland