örebro-ifk norrköping 0-1

Blytung förlust för Örebro mot Norrköping

1:59 min

Örebros allsvenska existens hänger på en allt skörare tråd. IFK Norrköping vann med 1-0, och det ser ut att bli superettan för ÖSK.

Radiosportens Mats Fagerström väljer Lagens lirare:
Örebro: Daniel Bamberg
IFK Norrköping: David Nilsson

Trots några riktigt upplagda målchanser kunde Örebro inte spräcka nollan hemma Norrköping som vann med 1-0, blytungt för Örebro.

Hemmalaget var mer eller mindre piskat att vinna matchen för att kunna ha en chans att ordna nytt kontrakt. Upp till Gefle på kvalplats var det tio poäng före matchen.

Utan att på något sätt bjuda publiken på underhållande fotboll vaskade Örebro ändå fram tillräckligt många chanser för att ha kunnat vinna matchen. Nyförvärvet Shpetim Hasani, som kom just från Norrköping under säsongen, var värste syndaren i Örebro. Hasani som normalt är en vass avslutare hade två nickläge från nära håll, men lyckades inte ens träffa målet. Inte heller när han fick bollen på fötterna i bra läge fick han bollen innanför målramen.

Norrköping skapade inte så mycket men när Nikola Tkalcic fick chansen i vänsterläge tog han den. Pang upp i nättaket bakom Jonas Sandqvist.

– Vi spelar bra och krigar på, och vill komma så långt upp som möjligt. Topp fyra är fortfarande inte omöjligt, säger Norrköpings målvakt Daniel Nilsson, som hade stor del i att laget fick med sig tre poäng.

Örebro har fortfarande en teoretisk chans att klara nytt kontrakt, men ska den chansen bli en realitet måste målskyttet komma igång snarast. Frågan är om ens det räcker. Superettan rycker allt närmare.

– Det som felade i dag var effektiviteten. Matchen och prestationen i sig kan vi inte klaga jättemycket på, säger Örebros tränare Per-Ola Ljung.

– Det har varit en prövning mentalt  för det här laget, som den här säsongen har sett ut hittills, och de har klarat det med beröm hittills. Men det vete sjutton om det här slaget inte är lite för tufft för oss, säger Per-Ola Ljung.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se