Elfsborg - Örebro 1-0

"Ishi" lobbade Elfsborg till serieledning

0:57 min

Det satt hårt åt. Men tillslut fick Elfsborg hål på Örebro. Ett mål räckte - och Boråslaget är tillbaka i serietoppen.

Radiosportens Per Kahl väljer lagens lirare
Elfsborg: Oscar Hiljemark
Örebro: Daniel Bamberg

AIK vann borta mot Sundsvall. Det satte press på Elfsborg, som vid seger hemma mot Örebro skulle ta tillbaka serieledningen från stockholmarna.

Det var ett piggt Elfsborg som inledde matchen klart bäst. Niklas Hult och Lasse Nilsson hade ett par farliga chanser var, men ÖSK:s målvakt Tomer Chencinski storspelade.

Örebro jobbade sig in i spelet och efter en halvtimme var matchbilden jämnare. AIK-lånet Alhassan "Crespo" Kamara var aktiv och skapade chanser, men skärpan saknades.

Första halvlek slutade mållös, och det fanns nog lite spår av guldfrossa hos Elfsborg.

Örebro inledde andra halvlek bäst och "Crespo" fortsatte att oroa Elfsborgs backlinje.

Men så, med 20 minuter kvar, kontrade Elfsborg in matchens enda mål. Och snyggt var det. Stefan Ishizaki tog en djupledslöpning och fick bollen perfekt. "Ishi" tog emot med högern och lobbade kyligt med vänstern bollen i en retfull båge över målvakten.

Efter 1-0 målet kontrollerade hemmalaget matchen fullständigt. Örebro försökte pressa under slutminuterna, men Elfsborgs ledning var aldrig hotad.

Segern innebär att Elfsborg kliver upp i tabelltoppen, två poäng före AIK. En tabelltopp som är oerhört jämn, guldjakten går vidare. För Örebros del, är nu Superettan mycket nära.

– Vi har mycket chanser i första halvlek, men lyckas inte sätta dit den. I andra blir det lite jobbigt, men så kommer målet och det kändes så bra. Vi kämpade hårt och var värda tre poäng. En riktigt skön vinst, säger Stefan Ishizaki till Radiosporten.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sr.se