längdskidor

Lämnar - efter ett halvår

3:36 min

Det blev en kort tid som längdskidlandslagets chef för Ulf Karlsson. På onsdagen meddelade Karlsson att han säger upp sig från tjänsten.

Beskedet offentliggjordes under tisdagen på svenska skidförbundets hemsida.

– Det är helt och håller mitt beslut. Jag känner mig inte tillfreds med rollen och har inte kunnat idientifera vad det egentligen är jag ska göra. Det har gjort att jag känner mig överflöjdig. Min roll är inte beskriven så att jag vet vad jag ska bidra med. Verksamheten har fungerat bra som det är fungerar bra,och jag har inget att komma med, säger Karlsson till Radiosporten.

Ulf Karlsson tillträdde som chef för längdlandslaget i mars. Tidigare har han varit förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget.

– Jag och de andra ledarna har haft samma gryndsyn. Vi tänker lite olika med tanke på att vi kommer från olika bakgrund. Jag vill nog vara snabbare med beslut, de vill ha mer tid. Men de har skördat stora framgångar och jobbat på ett bra sätt, då finns det inget för mig att bidra med. När jag tog det här jobbet sa jag att det var en chansning. Och det föll inte rätt ut, det känns inte rätt för mig.  

Förbundskapten Lars Öberg får nu utökat ansvarsområde och kommer ta över huvudansvaret för organisationen kring landslaget.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Bengt Skött
bengt.skott@sverigesradio.se