ÅRETS MEDIEORM

Dags att nominera till Årets Medieorm 2012

JOURNALISTIKPRIS. Sveriges Radio och Medieormen utlyser för andra gången journalistikpriset Årets Medieorm. Nu är det dags att nominera 2012 års pristagare.

Priset på 10 000 kr ska gå till en journalist/person/redaktion som arbetar föredömligt med att förnya och utveckla journalistiken i enlighet med Journalistik 3.0  - kort sagt: en medveten förnyare av journalistiken som har siktet inställt på framtiden.

   – I ett traditionellt medieföretag som funnits sedan 1925 finns det alltid en risk att vi lutar oss tillbaka och är nöjda. Sveriges Radio ska fortsätta att vara det oberoende och trovärdiga alternativet för publiken och i det ligger att alltid se framåt och förnya oss som medieföretag och att driva på förnyelsen av journalistiken. Därför är det här priset både enormt viktigt och roligt att få dela ut, säger Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

Nu är det dags att nominera 2012 års pristagare

Skicka in förslag med motivering och exempel (länkar) som styrker motiveringen till Medieormens redaktör Cecilia Djurberg: cecilia.djurberg (a) sverigesradio.se eller via twitter.com/medieormen  senast 5 november 2012.

Vi behöver kontaktuppgifter till såväl den nominerade som till den som skickat in nomineringen.

Första pristagaren – 2011 - var Flashbackgrävarna som avslöjade fotografen Terje Hellesös bildfusk i en crowdsourcad tråd på forumet Flashback.org 

Juryn utgörs av Sveriges Radios vd Cilla Benkö, Sveriges Radios fd vd Mats Svegfors samt Medieormens redaktör Cecilia Djurberg.

Pristagaren tillkännages på Medieormens födelsedag 16 november.

Frågor om priset och nomineringsförfarandet besvaras av Cecilia Djurberg

Tel: 08-784 71 52
e-post: cecilia.djurberg(a)sverigesradio.se
twitter.com/ceciliadjurberg