Syriska granater fortsätter landa i Turkiet

1:05 min

För andra gången på fem dagar har syriska granater slagit ned strax innanför turkiska gränsen vid staden Akcakale. Det turkiska svaret kom kort efter.

Bara några minuter efter att ännu en syrisk granat slagit ned nära gränsstaden Akcakale sköt turkiskt artilleri mot Syrien.

En tv-fotograf från amerikanska nyhetsbyrån AP såg den syriska projektilen slå ned bara 200 meter in på den turkiska sidan. Den här gången blev det bara skador på ett sädesmagasin, men inga människor kom till skada.

I förra veckan dödades fem människor en kvinna och fyra barn i samma stad av en syrisk granatattack. Det fick det turkiska parlamentet att reagera och rösta för att militärt besvara eventuella nya syriska attacker.

Men än så länge har det enbart handlat om att skjuta tillbaka över gränsen. Det är också oklart vem som skjuter in granaterna från den syriska sidan.

Många delar av gränsområdet mot Turkiet kontrolleras nu av rebellerna i Fria Syriska armen och Syrien har officiellt bett om ursäkt till Turkiet. Det har inte hindrat att läget kring gränsen fortsätter att vara mycket spänt.