Värmlandstrafik

Kommunerna kräver nya tidtabeller

(UPPDATERAD 14:24) Kritiken fortsätter växa mot Värmlandstrafiks planer på indragna turer. Nu är det bortplockade morgonturer med tåg mellan Karlstad och Kristinehamn som är under luppen.

Karlstad, Kristinehamn och Storfors kommuner är starkt kritiska till Värmlandstrafiks förändrade tidtabell. I ett öppet brev pekar kommunalråd från de tre kommunerna på problemen för framför allt gymnasieungdomar och arbetspendlare att hinna till jobb och skola när flera morgonturer med tåg mellan Karlstad och Kristinehamn dragits in. Kommunerna kräver nu att Värmlandstrafik ser över de här planerna igen.

Kritik kommer idag också från föreningen Värmlandspendlarna, som hävdar att Värmlandstrafik far med osanning när de säger att Trafikverket tvingat igenom de indragna turerna på grund av trängsel på banan. Enligt föreningen är det Värmlandstrafik själva som strukit turerna i en ansökan till Trafikverket. Bolaget VD Lars Bull slår ifrån sig kritiken och säger att Värmlandspendlarna missförstått vad han sagt.