Svensktoppen öppnar upp databas - sök på alla melodier och listor mellan 1962-2012

Hur länge låg Guldet blev till sand på Svensktoppen? Hur många förstaplaceringar har Björn Skifs haft genom åren? Nu är svaren på alla dina frågor om Svensktoppens historia bara några klick bort.

Vi har sammanställt alla bidrag som tagit sig in på Svensktoppen sedan 1962 i en databas med sammanlagt 3 264 låtar. Använd sökfältet ovan för att leta rätt på din gamla favoritlåt.

Det här är en guldgruva för dig som vill briljera med svensktoppstrivia. Visste du till exempel att…

… Benny Anderssons orkester och Helen Sjöholm tillsammans legat 450 veckor på listan. Det är nästan nio år. Tvåa i den statistiken är Björn Skifs med 414 veckor.

…de bidrag som går in som etta på listan i snitt håller sig kvar 17,6 veckor.

…att Sven-Ingvars Två mörka ögon bara med nöd och näppe gick in på listan på en tionde plats år 1990, men att den sedan tog sig upp till etta och låg sammanlagt 71 veckor på listan.

…att Lisa Miskovsky med låten A Brand New Day lyckats med konststycket att ligga på listan i nästan att år (45 veckor), utan att någonsin vara bättre än femma.

Ladda ner databaserna i csv-format via länkarna nedan (öppnas i Excel). Den ena innehåller alla listor, vecka för vecka. Den andra en sammanställning över alla melodier.