Max Mackhé

"Välkommen Sápmái" släpps idag

1:35 min

Imorgon kväll håller artisten Max Mackhé releasekonsert inför skivsläppet av skivan Välkommen Sápmái. Konserten kommer att hållas i Tromsö på studenthuset Driv därför att Max tycker att Tromsö är en bra plats för att släppa en samisk- svensk- engelsk skiva. Han har länge jobbat med skivan och för honom är det en speciell känsla.

 – Det är nästan svårt att förklara, jag går på moln jag har sådan adrenalinkick. Jag har för första gången på morgonen fått skivan i min hand och farit runt i Tromsö som en spjuver, och har nästan svårt att svara på frågor.

I två år har han jobbat med skivan tillsammans med många olika musiker och det har varit en lång process

– Det har varit kul, slitsamt och frustrerande man har hatat sina medarbetare men nästa stund sedan älskat dom, och de stunderna är otroliga, när man har hört musikerna i studion så blir man förälskad för det blir så bra berättar en superglad Max Mackhé

Den nya skivan Välkommen Sápmái är en slags visa med punkrockuttryck eller akustisk energisk pop. Han har tagit in många olika instrument som bland annat banjo, mandolin, trombon, trumpet, fiol och kontrabas. Imorgon kväll kan man för första gången höra de nya låtarna live i Tromsö

– Nu är det bara för alla att festa imorgon och släppa loss fullständigt, säger en upprymd Max Mackhé

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio