En död och flera svårt skadade vid olyckan i Malå

1:13 min

En 13-årig pojke omkom och sex personer skadades vid en svår olycka i Malå i Västerbotten på lördag kväll.

– Det är en bil som kommer i sladd och åker av körbanan, upp på en trottoar där ett antal personer kommer gående, som mer eller mindre blir nermejade. Följden blir att en 13-årig pojke avlider och sex personer blir skadade, säger Dan Andersson, som är vakthavande befäl vid polisen i Västerbotten.

Alla skadade, tre barn mellan tio och 13 år, en 18-åring, en kvinna i 40-årsåldern, liksom bilföraren, en man i 20-årsåldern, är förda till lasarettet i Lycksele och till universitetssjukhuset i Umeå.

Fyra av de skadade från bilolyckan i Malå på lördagskvällen har förts till Norrlands universitetssjukhus i Umeå för vård. En man och ett barn har måttliga skador medan två barn är allvarligt skadade. För samtliga skadade som vårdas i Umeå är tillståndet stabilt.

Två personer, en kvinna och en man, ligger kvar på Lycksele lasarett för vård av måttliga och lindriga skador.

Orsaken till olyckan är inte känd ännu. Polisen fortsätter sin utredning i dag.

Enligt polisen hade mannen som körde bilen vid olyckan ingen alkohol i kroppen.

Församlingshemmet är på söndagen öppet i Malå, som har ett par tusen invånare. Kommunens krisgrupper är inkopplade, säger Dan Andersson vid polisen i Västerbotten.

– Ja, det kommer att genomföras arbete med den biten under dagen, man kommer att öppna församlingshemmet och andra lokaler för att hantera det här traumat som det trots allt blir i en mindre ort som den här, säger han.