Västergatan

Åza är Växjös småstadsdrottning

24 min

På tisdag är det premiär för "Småstadsdrottningar" i TV 3. En realityserie där man får följa fyra självständiga kvinnor i deras vardag. En av deltagarna är Åza Södergren-Brennander från Växjö.

– Naturligtvis är det pirrigt, men jag har en go känsla. Jag tror att det blir ett program som gestaltas med mycket humor, värme och ett visst igenkännande, säger hon.

Serien handlar om fyra starka kvinnor i 40-årsåldern och som har varit med om mycket och har många järn i elden. Långt ifrån Hollywood och Stureplan. Skillnaden från många andra reality-serier är att här har deltagarna inte sökt till programmet själva, utan har handplockats.

Åza Södergren-Brennander var för ett och ett halvt år sedan med i matlagningsprogrammet "Halv åtta hos mig", där dåvarande producent behöll henne i tankarna och ledde till att hon sedan blev påtänkt som en "småstadsdrottning". Men första reaktionen från Åza var långt ifrån positiv.

– Nej, jag orkar inte, jag var ganska klar med det där. Men efterhand kände jag för programidén. Jag fick väga för- och nackdelar, för det finns en baksida också. Jag har varit med i sådana här sammanhang vid flera tillfällen och det är bland det roligaste jag vet. Men det är också tufft och jobbigt.

Förutom "Halv åtta hos mig" har Åza även deltagit i "Farmen" för ett antal år sedan.

– Jag tycker det är så roligt. Jag vill inte ångra att jag inte gjorde saker. Det är bättre att ångra det man gjort i så fall.