Tröttnat på skinkmackor?

Vad gör man när man har en rejäl bit kvar av julskinkan och inte får ner en skinmacka till? Gredin & Anrell förmedlar här lyssnarnas tips:

Skinkstumpen - lyckliga den som har en sådan kvar tyckte Monica Karlsson som isåfall skulle hacka en gul lök, fräsa den i lite smör tillsammans med en burk champinjoner! Finhacka skinkan, tillsätta den och ten burk lättcreme fraiche. Pressa i vitlök efter smak, det ska vara sting! Koka penne rigate och häll röran över!

Bosse Johansson i Åtvidaberg skär skinkan i centimetertjocka skivor o dubbelpanerar i ägg och riven ost och sen i ströbröd, stekes och serveras som en schysst skinksnitsel lämpligen tillsammans med stekt potatis o gröna ärtor.

Johnny från Linköping rekommenderade att man skär ner skinkan i småbitar och bättrar på en burk grönsaksoppa till exempel, om man inte vill göra en egen grönsakssoppa förstås.

Ingrid Eriksson i Norrköping hade just gjort en smaklig makaronipudding med äggstanning och skinkresten. Eller så steker man lök och skinbitar som man sen blandar in i ett potatismos - typ Lapskojs.

Paul på Hindö hade skinkspadet kvar och tyckte att man skulle lägga i kålrot och rimmat fläsk för att få en härlig köttsoppa.

Eller så kokar man ärter på skinkspadet och tärnar i skinkan så får man en mycket god ärtsoppa skrev Lennart Engström till oss.

Inger Nylander föreslog en skinklåda, med stekt lök i botten av en smord eldfast form, skinkskivor i ett lager över och sedan en blandning av mjukost och matlagningsgrädde som slås över och värms upp i ugnen.

Arne Lindbergs drömskinka tillsist: Skär skinkan i skivor lägg på smord eldfast form, blanda 2-3,dl. vispgrädde med 1-2 msk chili sås, smaksätt om så önskas med senap och tomatpuré och bred såsen över skinkan. Sätt in i ugnen 10-15 minuter i 225-250 grader. Serveras med ris eller potatis och sallad.