Fotboll

Lindsdals IF flyttas inte ner

I måndags kom chockbeskedet att Lindsdals IF bestämt att damlaget av ekonomiska skäl skulle dra sig ur division 1 och flyttas ner i seriesystemet. Men istället för att ge upp så knöt damerna nävarna och nu är det klart att damsektionen ska stå på egna ben och ta hand om både intäkter och kostnader och behålla sin plats i ettan.

– Det går till så att vi ekonomiskt blir fristående från Lindsdals IF. Damsidan sköter sig själv ekonomiskt, drar in pengar och står för alla utgifter själv, säger Leif Bladh ordförande i Lindsdals IF dam.

Trots att damlaget nu får egen ekonomi kommer man dela lokaler, plan och namn med Lindsdals IF.

Tror på mer pengar

Leif Bladh tror att damlaget kommer att kunna få bättre ekonomi när de nu står själva.

– Det tillkommer mer pengar för viljan finns att jobba för sig själv. Tjejerna ställer upp otroligt bra, det är steg ett att ha laget med sig, annars är det ingen idé att göra en sådan här sak.

I och med beskedet idag har det vänt på bara några dagar för damlaget i Lindsdal. I början av veckan såg det ut att bli nedflyttning och spelarflytt. Spelarnavar både ledsna, arga och upprörda.

 Sådde ett frö

Sofie Waller som spelar i laget är lättad efter att det blivit klart att laget stannar i division ett och nu står på egna ben och hon menar att det är ledarnas förtjänst.

– Det var de som sådde det här fröet från början. Utan dem tror jag inte vi hade trott att det är var möjligt. Det är ingen av oss som har koll på hur det här fungerar.