Fotboll, allsvenskan

Tredjeplats istället för guld

0:38 min

För andra gången på två dagar missade Malmö ett SM-guld i fotboll. MFF fick hjälp av Åtvidaberg, men kunde själva inte vinna sin match borta mot AIK. 0-2-förlusten betydde att MFF slutade på tredje plats i årets allsvenska.

MFF hamnade i underläge efter 33 minuter när AIK:s Mohamed Bangura gjorde mål i matchen som är den allra sista på den tidigare nationalarenan Råsunda.  2-0 till AIK kom sedan genom Viktor Lundberg efter 62 minuter.

För att MFF ska kunna ta guldet hade det krävts inte bara seger, utan också att Elfsborg tappade poäng i sin match. Nu gick istället Häcken om Malmö genom att vinna i Sundsvall och tog därmed andraplatsen. Men MFF är klart för Europaspel nästa år.

Åtvidaberg spelade sensationellt 1-1 i Borås när Elfsborg skulle spela hem guldet inför en fullsatt Borås Arena. Elfsborgs Stefan Ishizaki spräckte nollan efter en halvtimmes spel. I andra halvlek skapade Elfsborg sedan en rad farliga chanser, men istället kvitterade Viktor Prodell sensationellt med en kvart kvar och tystade storpubliken.