Nu kastar de sig från delstat till delstat

1:10 min

I USA är det nu mindre än ett dygn kvar tills vallokalerna öppnar, och röstningen börjar i det presidentval som kostat mer än något tidigare.

Det mycket jämna läget har fått kandidaterna Mitt Romney och Barack Obama att i dag resa runt i de nyckelstater där valet kan avgöras.

De har kastat sig från delstat till delstat i ett rasande tempo, de har pratat sönder sina röster, de har gjort allt som står i deras makt och i valstrategernas manualer för att få de sista osäkra väljarna i de så kallade nyckelstaterna att rösta och kanske avgöra hela valet.

Om några timmar finns det inget mer Mitt Romney och Barack Obama kan göra för att vinna det presidentval vars kampanjkassor räknas i miljarder dollar, och vars opinionssiffror skiljer marginellt.

När det gäller folkets röster skiljer det just nu bara nån procentenhet.

När det gäller de elektorsröster som egentligen avgör valet, kan det komma att skilja betydligt mer, det beror helt på i vilka delstater de kommer att kunna räknas in.

Och det är därför både Obama och Romney i dag flugits, bussats och bilats runt i tiotalet delstater, för att fånga in de mest åtråvärda väljarna av alla – de som ännu inte riktigt har bestämt sig för vem de vill se i Vita Huset nästa fyra åren.

Reporter: Agneta Furvik, Boston