Amerikanerna börjar tröttna på valbevakningen

1:59 min

Efter ett års kamp är det de allra sista framträdanden som bevakas. Bevakningen i medierna är enorm, för att inte säga bedövande. Nyhetsankaret på radiostationen WNEW, Chas Herny, säger att intresset för dagens val är ovanligt stort. Men nu börjar vanligt folk att tröttna på valnyheter.

– Det är speciellt när presidentvalet kommer samtidigt som andra kontroversiella val, till senaten och om folkomröstningar samtidigt hålls samtidigt , som i år, säger Chas Henry.

I studion, under sin egen sändning, plockar han in liverapporter från börserna i New York, sportredaktionen och kringfarande trafikredaktörer.

Men inte ens timmarna innan avgörandet lyckas valkampanjerna slå ut alla andra nyheter i WNEW.

I dag om en mamma som tragiskt förlorade sin tvååriga son som hon råkade tappa ner till en flock vildhundar på zoo och så de omstridda lokala valfrågor som också avgörs i morgon.

Till exempel om ett kasino ska få byggas i Maryland, och om homosexuella ska få samma juridiska rättigheter som heterosexuella. Frågor som avgörs genom folkomröstning.

Men när vet vi vem som blir president? Sammanräkningen kan gå riktigt snabbt, men beroende på alla olika regler i delstaterna kan det dra ut på tiden.

Och är en fråga som oroar allt fler, eftersom allt fler klagomål lämnats in rörande valet redan innan valddagen.

Det gäller förhandsröstningen som av lokala myndigheter kortats i flera delstater, eller begränsats till färre lokaler, som i Florida, där människor igår tvingades vänta i upp till sju timmar för att rösta. En omöjlighet för många under en arbetsdag.

Klart är att spänningen är på topp – men även mättnadskänslan.