Nöje

Martina och Soran leder P3 Guld

1:41 min

Soran Ismail och Martina Thun kommer leda Sveriges Radios musikgala P3 Guld i januari. "Ingen kommer att blanda ihop oss med Jonas Gardell" enligt Soran.

– Det kommer vara kul, det kommer bli stort. Det kommer vara bra musik. Vi kommer vara som tv-soffans chips och dip, säger Martina Thun.

Martina Thun och Soran Ismail är väl bekanta med P3 Guld; båda har delat ut priser på galan tidigare år. I januari 2013 tar den nyblivna programledarduon dock ett nytt steg i P3 Guld-sammanhang och debuterar som värdar för 2013 års guldigaste musikfest.

– För mig som jobbar på P3 är P3 Guld något väldigt speciellt. Jag anmälde mig som frivillig och blev så klart jätteglad när jag fick veta att jag fått jobbet, säger Martina Thun.

– Martina kommer vara mamman som sköter det snyggt, är professionell och har jobbat med det här. Jag är lite mer den busige sonen som kommer jävlas. Det kan gå fel och det kan gå åt helvete, och då kan Martina rädda det, säger Soran Ismail.

Förra årets programledare Salem al Fakir tolkade flera kända svenska låtar, men det är inget som Soran Ismail och Martina Thun kommer försöka sig på.

– Vi kan inte det. Vi kommer inte göra något sådant där, säger Soran Ismael.
– Bra Soran! Vi ville inte ens göra karatesparkar på bilderna till det här evenemanget, säger Martina Thun.
--  Jag tänker att det blir ganska bekvämt. Ingen av oss är så skrikig eller teatralisk, så ingen kommer blanda ihop oss med Jonas Gardell, försäkrar Soran Ismael.

Galan går av stapeln den 19 januari och sänds live från Scandinavium i Göteborg.