Yasmine El Rafie, Digitala insatsstyrkan

"Jag tror att man måste vilja känna att det är publiken som är vår arbetsgivare och vilket förtroende och hur coolt det faktiskt är"

Vad jobbar ni med?

Vi gör den journalistik som journalisterna inte ensamma mäktar med - det kan vara allt från research, paketering och interaktivitet till att utforska VR/360 eller drönarbevakning. Kolla in vår blogg 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Jag tycker det bästa med jobbet är att få leda ett team med personer som har ganska olika specialområden och få ihop det till en helhet, där summan är större än de enskilda delarna.

Vad har du för bakgrund?

Pluggade först KTH, hoppade sedan över till journalistik på SU. Varit reporter, producent, redaktör på de stora mediehusen och gjort tidning, webb, radio, nyhetsbyrå och tv. Från det gick jag till specialist på sociala medier-journalistik och i dag är jag produktägare/projektledare på Digitala insatsstyrkan som är ett korsfunktionellt utvecklingsteam med designer, journalist och webbutvecklare.

Vad har du för tips till de som vill jobba på Sveriges Radio?

Jag tror att man måste vilja känna att det är publiken som är vår arbetsgivare och vilket förtroende och hur coolt det faktiskt är.