Andreas Haglund, chef för helpdesk

Man ska vilja jobba på Sveriges Radio och vilja göra skillnad på jobbet” säger Andreas Haglund, chef för helpdesk.

- Jag jobbar som chef för helpdesk och support på Sveriges Radio och har tolv medarbetare som servar hela företaget. Vi tar hand om ungefär 30 000 ärenden om året, till oss ringer man om allt från fastighetsfrågor, bilar, IT, datorer till sändningskritiska frågor som att man inte kommer ut i sändning.

Hur fick du ditt jobb?

- Det var en skön slump. En barndomskamrat tipsade mig om att de sökte en ny dataansvarig på P4, det var 2002.

Vad har fått dig att stanna på Sveriges Radio?

- Det är många saker. Det är ett fantastiskt företag och en väldigt rolig arbetsplats. Jag har haft förmånen att resa mycket med Radiosporten, det är rätt häftigt! Att göra radio är ju ganska få förunnat. Jag tycker att det är en ynnest att få jobba med det faktiskt. Det är även en fantastisk arbetsplats när man har barn.

Vad har du för råd till någon som skulle vilja ha ditt jobb?

- Att vara positiv är det viktigaste av allt på jobbet, sen kan man självklart ha risiga dagar… Men man ska vara positiv, arbetsam och ha viljan. Man ska vilja jobba på Sveriges Radio och vilja göra skillnad på jobbet - oavsett om man jobbar med IT eller på postsorteringen så ska man vilja jobba med det. Jag tror att det lyser igenom direkt om man inte gillar sitt jobb, och då kommer man ingen vart.