Palestinier redo för vapenvila

Våldsamheterna på Gazaremsan fortsätter med israeliska flyganfall och palestinska missiler mot Israel. Palestinska militanta grupper säger nu att man är redo för ett vapenstillestånd.

Natten till måndagen fortsatte israeliskt flyg att attackera mål i norra Gaza. En tunnel, en vapengömma och en raketramp ska ha träffats i attackerna.

Sedan våldsamheter bröt ut i lördags har sex palestinier dödats i israeliska flyganfall. Samtidigt har palestinska grupper avfyrat fler än 115 raketer mot Israel, varvid åtta människor skadats, däribland fyra militärer.

På måndagen varnade den israeliska regimen för att man är redo att ta i ännu kraftfullare. Israelisk radio rapporterade att försvarsminister Ehud Barak och premiärminister Benjamin Netanyahu träffats för att diskutera olika attackmöjligheter tillsammans med ÖB Benny Gantz.

Samtidigt kom det tecken på att de största palestinska grupperna på Gazaremsan - däribland Hamas och Islamiska Jihad - är redo att lägga ner vapnen. Men bara om israeliska attacker upphör. "Den islamistiska och nationalistiska rörelsen slår fast att motståndsrörelsens svar beror på om den sionistiska aggressionen fortsätter", hette det i ett uttalande på en presskonferens i staden Gaza.

TT-AFP