Radioaktive Ulf Elfving har kommit upp till 70

26 min

Sedan i mitten av 1960-talet har Ulf Elfvings mjuka röst hörts i våra radioapparater. Tonårskväll, Upp till tretton, Efter Tre och Elfving möter är några av de program vi förknippar med honom. SR Minnen har gjort ett axplock i Elfvings digra produktion.

Det första programmet som Ulf Elfving var programledare för var Tonårskväll som sändes på 60-talet.

Upp till tretton är det radioprogram som man förknippar mest med Ulf Elfving. I tjugo år, 1972-1992, har Elfving pratat med och ställt frågor till mer eller mindre svårpratade barn. Här är det Susanne i Fåglavik som har ringt.

 


I Boksommar från 1970 gör Elfving ett inhopp för att göra topplistan Bokbästa:

Här morgonjympar Elfving i Morronpasset en tidig morgon 1970.

1988 intevjuar Elfving regissören Ingmar Bergman i Efter tre. Vi kommer in i samtalet efter att de just har lyssnat på Lotte Lenyas sång i Bertold Brechts Tolvskillingsoperan. Bl a talar de om hur Strindberg brukar spela regissören olika spratt när han sätter upp hans dramer, om medlöperi, kritik, fjäsk och ABBA.


 

Elfving möter ...

De senaste åren har Elfving varit programledare i programmet Elfving möter i P4. Här samtalar han med äkta paret Anitra Steen och Göran Persson om kärleken, politiken, gården och framtiden. Paret avslöjar att det "klickar" ständigt och att de just nu är på mattjakt för att inreda gården Torp i Sörmland.

I drygt tio år har Elfving varit med och presenterat årets sommarvärdar i direktsändning från Radiohusparken i Stockholm.